HJULSKIFT

Hvorfor skifte til vinterdæk?

  • Kolde temperaturer, nattefrost og snefald.
  • Vinteren byder på et udfordrende føre for bilister, og det stiller krav til dækkene på din bil.
  • Kører du bil gennem hele vinterperioden, anbefaler vi at du monterer vinterdæk på bilen.
  • Det øger sikkerheden for dig og dine med trafikanter i de kolde vintermåneder.

5 gode grunde til at vælge vinterdæk

Optimalt vejgreb og trækkraft

God styring i sne og slud

Reduceret risiko for akvaplaning

Højere sikkerhed på alle typer af vinterveje

Kortere bremselængde på sne end sommerdæk

Hvad er vinterdæk?

Vinterdæk er en dæktype, der er specielt udviklet til at færdes på veje, når temperaturen er under 7 grader. Vinterdæk er fremstillet af en speciel gummiblanding, der bevarer sin fleksibilitet, når temperaturen falder, mens et sommerdæk hurtigt bliver hårdt.

Derudover er vinterdæks slidbanemønster opbygget af gummiblokke, der er opdelt i lameller. Det gør vinterdæk selvrensende, så din bil kan overføre flere bremse- og styrekræfter fra hjulene til vejen i vinterføre.

Resultatet er et dæk, som har en markant kortere bremselængde og bedre stabilitet på kolde veje, end sommerdæk og helårsdæk.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er tid til at skifte til vinterdæk. En god tommelfingerregel er, at du skal skifte, når du stiller uret om til vintertid, eller når temperaturen falder til under 7 grader. På den måde forbedrer du sikkerheden for dig selv og dine medtrafikanter.

Du kan med fordel holde øje med vejrudsigten. Ser du, at der venter kulde, er det en god idé at bestille tid til hjulskifte, så du undgår kø på værkstedet, når alle andre indser, at det er tid til at skifte til vinterdæk.

Bestil tid til hjulskift i dag!

Pris KUN 343,75 kr.

Jeg bruger sikkert og godkendt værktøj til hjulskift

Nu har jeg arbejdet med biler i mange år, og jeg bruger ALTID en momentnøgle, når jeg spænder hjulboltene. Det er fordi det er den eneste måde man kan spænde et hjul rigtigt på bilen.

Bruger man trykluft møtrikspænder som mange andre værksteder gør, vil man enten spænde hjulet for meget eller for lidt. dvs. man vil aldrig ramme den specificerede moment der er angivet af fabrikantens forskrifter.

Der er mange der har prøvet på at skifte et punkteret hjul ud med et reservehjul uden held, fordi deres værksted har spændt hjulene alt for meget, og det kan ødelægge gevind.

På den anden side så er der også andre uheldige kunder hos forskellige værksteder eller dækcenter der er kørt fra værkstedet med løsenet hjulbolte. Det kan få fatale konsekvenser. Derfor SKAL hjulboltene spændes med det rigtige moment. Og her bruger jeg en momentnøgle fra et kendt mærke som hedder, Stahlwille 730R. Og sådan en koster omkring 5500 kr.

Derudover så skal den og alt andet værktøj på værkstedet tjekkes og vedligeholdes af teknologisk institut, her kontroller man blandt andet om min momentnøgle spænder med korrekt moment.

Kører du med slidte vinterdæk
eller har du brug for nogle nye?

SE VORES UDVALG AF VINTERDÆK HER